Portfolio

Ontwikkelen trainingsmateriaal Evangelisch College
voor de cursus Leven met een Missie. Ik ontwikkelde hiervoor de lessen ‘Evangelie en Cultuur’ en ‘Cultuur en Communicatie’. In het voorjaar van 2019 verzorg ik deze lesmodules in Assen en Zwijndrecht. Meer informatie over de toerustingscursus vind je hier.

Co-trainer bij Geloofwaardig spreken
bij de training Een preek die staat als een huis in het najaar van 2018. Hierbij nam ik het exegetische gedeelte voor mijn rekening. In het voorjaar van 2019 gaan we dit weer samen doen.

Referentie, deelnemer:

Debora’s feedback is heel scherpzinnig. Ze heeft het vermogen om mij door haar vragen en opmerkingen op een hoger plan te krijgen.

Referentie, Paulien Vervoorn:

Debora volgde als deelnemer de training Een preek die staat als een huis. Tussen de trainingsdagen door gaven de deelnemers elkaar feedback op de exegese en de preekopbouw. Daarna ontvingen de deelnemers van mij nog een keer feedback. Debora’s feedback viel me in positieve zin op: bevestigend, bemoedigend met veel opbouwende tips waar haar groepsgenoten weer mee verder konden. Ik gunde alle deelnemers wel de feedback van Debora. In al haar opmerkingen klinkt haar liefde voor de Bijbel en een verantwoorde uitleg door. Ik was dan ook blij dat Debora positief reageerde toen ik haar voorstelde om het exegetische deel voor haar rekening te nemen. De reacties van de deelnemers bevestigen dat haar bijdrage meerwaarde heeft gehad. Zo lees ik meerdere keren in de evaluaties dat de deelnemers Debora als heel betrokken ervaren, theologisch bekwaam en iemand die goede en bruikbare feedback geeft. Haar feedback heeft merkbaar resultaat gehad op het niveau van de eindpreken die de deelnemers tijdens dag 4 lieten horen.

Meelezen en feedback geven 
op de herziene editie van het boek Geloofwaardig Spreken. Een boek van Paulien Vervoorn over hoe je een steengoede preek maakt. Van harte aanbevolen en via deze link aan te schaffen.

Referentie van Paulien Vervoorn:

Tijdens de sprekerstraining die Debora volgde, wist ik al dat ze goed was in het geven van feedback. Ik benaderde haar daarom als co-trainer voor de training daarna en als meelezer van mijn boek Geloofwaardig spreken: Hoe je een steengoede preek maakt. 
Ze overtrof mijn verwachtingen. Haar mails met feedback op mijn boek ademden de warmte die ze in het echt ook met zich meedraagt. En ondertussen had ze hier een vraagje, daar een suggestie of ze wees me op een tegenstrijdigheid. Soms stuurde ik haar een aangepaste alinea en gaf ze opnieuw aan wat niet helder was voor haar. Als ik er dan goed naar keek, had ze bijna altijd gelijk ;). Ze heeft het vermogen om je te laten voelen dat het goed is wat je doet én het nog beter te maken. Kortom: ze geeft steengoede feedback.

Project bij Tear
analyse en rapportage van de peiling onder christenen in Nederland over geweld tegen vrouwen.
Lees hier het onderzoeksrapport.

Referentie, projectmedewerker Gerinke Fountain:

Ik heb met heel veel plezier samengewerkt met Debora. Ik heb haar leren kennen als een kundige onderzoeker, zeer professioneel en flexibel. Ze biedt alle ruimte voor de opdrachtgever om mee te denken, staat open om al doende samen te leren, waar nodig de plannen aan te passen en samen te leren om zo te komen tot goed eindproduct.

Project bij Stichting Antwoord
ontwikkeling vragenlijst om het missionaire gehalte van kerken te peilen in Nederland. Dit resulteerde in de ‘MissieMeter‘.

Referentie, directeur René Timmerman:

Debora heeft ons met haar kennis van marktonderzoek geholpen met het opzetten van de MissieMeter. Een online vragenlijst dat het ‘missionaire gehalte’ van een kerk meet. We hebben heel prettig samengewerkt. Debora heeft onze opdracht goed uitgewerkt en gelet op de details die een vragenlijst echt goed maken. Onze samenwerking was meer dan collegiaal. Warm en toch ook zakelijk: het resultaat werd steeds voor ogen gehouden. Ik kan haar dus van harte aanbevelen!