Buro Belief

“Ik hou van God en van mensen en ben een echte (onder)zoeker. Als onderzoeker houd ik ervan om zoveel mogelijk kennis te verzamelen, maar ik heb ontdekt dat het nog gaver is en veel meer voldoening geeft als je je kennis mag uitdelen! Ik heb er mijn missie van gemaakt om mensen te helpen bij het verantwoord uitleggen van de Bijbel om zo te ontdekken wie God is en hoe Hij het leven bedoeld heeft.”

In 2017 heeft Debora Buro Belief opgericht omdat zij haar vaardigheden en passies wilde combineren.

Na het afronden van de Master Public Policy heeft Debora 10 jaar lang als onderzoeker en onderzoeksadviseur gewerkt. Het onderzoeksvak vind ze nog steeds heel boeiend, maar vooral als ze haar talent in kan zetten op die gebieden waar haar passie ligt en dat is voor haar op het snijvlak van mensen en geloof. Daarom besloot zij de opleiding Missionair Werk te volgen, waar ze haar liefde voor goede Bijbelse exegese ontdekte. Na het afronden van deze studie blijft ze studeren, maar daarnaast wil ze haar kennis en ervaring op het gebied van onderzoek nu al inzetten op het gebied van geloofszaken. Daarbij kun je denken aan ondersteuning in het maken van goede exegeses / preken: hoe blijf je Bijbelgetrouw en relevant?

Naast het ondersteunen van andere geloofswerkers, spreekt en schrijft Debora zelf ook graag. De laatste jaren heeft zij de nodige ervaring opgedaan met schrijven en spreken / doceren / trainen / coachen. Zo is ze co-trainer bij Geloofwaardig Spreken van Paulien Vervoorn en is ze als docent verbonden aan het Evangelisch College. Daarnaast spreekt ze regelmatig in kerkdiensten en op vrouwenochtenden.